Sök Meny
Kurstyper

För dig som...

Här hittar du olika typer av kurser, för dig som som vet vad du söker och vill gå en kurs under en specifik period eller med personer i samma situation som du.

Listorna visar ett smalt utsnitt av kurser för en specifik målgrupp.

Utbildningslinjer och diplomutbildningar

Utbildningslinjerna och diplomutbildningarna är oftast längre utbildningar som ger dig mer gedigna kunskaper än vanliga kurser.

Föreläsningar

Här finner du Folkuniversitetets alla föreläsningar och seminarier inom en mängd olika ämnesområden. De flesta föreläsningar är gratis, vissa kräver att du anmäler dig och bokar din plats.

Workshops och helgkurser

Gå en kurs eller workshop under en dag, en helg eller en kortare period. Här finns kurser för dig som har ont om tid eller som bara vill prova på något du drömt om eller fördjupa dig i något du älskar.

Kurser för seniorer

Som senior eller pensionär är du givetvis välkommen på alla Folkuniversitetets kurser, men du som uppskattar att gå på kurs med jämnåriga hittar här våra kurser för seniorer.

Kurser för barn och unga

Gillar du att dansa? Eller vill du lära dig att spela ett instrument eller prata ett nytt språk? Om du vill göra det med andra i din ålder har du hittat rätt. Här hittar du kurser som bara är för barn och unga.

Kurser utomlands

Lär dig språket på plats, där det talas. Här finns våra utlandskurser.

Prova på

Är du nyfiken på akvarell, jazz eller ett nytt språk? Ta chansen att testa vid något av våra prova på-tillfällen innan du anmäler dig till en hel kurs.

Kurser för föräldralediga

Välkommen till Folkuniversitetets kurser för föräldralediga. Passa på att bli bättre på något du tycker om, kanske fotografi eller skrivande?

Tema demokrati

Demokrati kräver insatta och intresserade människor vilket sammanfaller med några av folkbildningens viktigaste syften; att stödja verksamhet som stärker och utvecklar demokratin och att bidra till att göra det möjligt för människor att påverka sin livssitutation.

Tema folkhälsa

Vi har särskilt uppmärksammat folkhälsofrågor de senaste åren. Här hittar du de föreläsningar och kurser vi ger på detta tema.

Kurser varannan vecka

För dig som vill gå på kurs varannan vecka. Kanske har du barnen varannan vecka eller tycker att det tar för mycket tid att gå på kurs varje vecka. Här hittar du kurser som har träffar varannan vecka.

Kurser kring funktionsnedsättning

Folkuniversitetet har en stor verksamhet med anpassad pedagogik som riktar sig till personer med funktionsnedsättning.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila