Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Arbetsmarknad

Utbildningar, stöd och aktiviteter för dig som är arbetssökande

Folkuniversitetet ger dig ökade möjligheter att kunna söka och få ett arbete. Vi har uppdrag för arbetsförmedlingar, kommuner och företag på ett stort antal orter i Sverige. Vi hjälper dig att nå ut på arbetsmarknaden.

Vi har en bred, lokal förankring över hela Sverige och känner till arbetsmarknadens förutsättningar och det lokala näringslivets behov av kompetens.Vi är vana vid att våra deltagare är olika och har olika förutsättningar, vissa har akademisk utbildning och lång arbetslivserfarenhet medan andra kanske inte har haft ett jobb förut eller saknar fullföljda gymnasiestudier. Folkuniversitetet har genom coachning och handledning lett tusentals deltagare vidare till jobb eller studier.

 • Utbildning och stöd på din ort

  Arbetsmarknadsutbildningar och stöd för dig som är arbetssökande. Yrkesinriktade utbildningar som stärker dina möjligheter att få ett arbete. Folkuniversitetet har arbetsmarknadsutbildningar inom allt från IT och försäljning till möbelrestaurering.

 • Korta vägen

  Korta vägen är till för dig som är arbetssökande och har studerat minst två år på universitet eller högskola. I första hand för dig som har studerat i ett annat land.

 • Stöd och matchning

  Stöd och matchning på Folkuniversitetet ökar kraftigt dina chanser att få ett arbete inom ditt yrke! Det är en tjänst för dig som behöver ett individuellt stöd i att hitta ett jobb som passar dig. Du får en handledare som hjälper dig att få ett jobb som matchar din kompetens och dina intressen.

 • Yrkes- och studieförberedande moduler (YSM)

  Utbildningen Yrkes- och studieförberedande moduler (YSM) ger kompetenser för fortsatta studier eller anställning med ett innehåll som är anpassat efter dina behov. Efter avslutad utbildning ska du ha två konkreta studie- eller yrkesval.

 • Etableringskurser och etableringsprojekt

  Etableringskurser och etableringsprojekt är utbildningar som stärker dina möjligheter till vidare studier eller ger dig möjligheter att få ett arbete som passar dig. Etableringskurs på folkhögskola riktar sig till nyanlända och är en sex månader lång svenskutbildning med inslag av studie- och arbetsförberedande insatser. Utbildningen vänder sig till alla målgrupper inom Etableringsprogrammet och omfattas av utbildningsplikten. Kursen anordnas av Brahe folkhögskola.

 • Yrkes-Sfi

  Intensiva och yrkesinriktade Sfi-utbildningar för dig som har en passande utbildning.

© 2020 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Personuppgifter, GDPR Organisationsnummer